Operatie voorzorg

1. Zorg ervoor dat uw dier in een goede lichamelijke conditie is voor de operatie. Dit houdt in dat het dier recentelijk ontwormd is en vrij is van vlooien. Stel echter niet een vlooien- of wormen behandeling 24 uur voor de operatie in. Tevens zullen wij voor de operatie vragen of uw dier gevaccineerd is.

2. Voor honden geldt dat ze het beste de ochtend van de operatie kort kunnen worden uitgelaten tenzij anders aangegegeven. Tijdens de operatie kunnen dieren minder goed de urine en ontlasting ophouden hetgeen tot onhygienische situaties kan leiden. Katten kunnen het beste binnen worden gelaten zodat de ochtend van de operatie geen zoekacties ondernomen hoeven te worden.

3. Zorg ervoor dat de vacht en de huid goed schoon zijn. Indien nodig vragen wij het dier de dag voor de operatie te wassen en/of te borstelen. Dit verhoogt de hygiene tijdens de operatie en zal de kans op een wondinfectie aanzienlijk doen afnemen.

4. Voor honden en katten geldt dat ze 12 uur voor de operatie moeten vasten. Dit houdt in dat ze vanaf ongeveer 20:00 uur op de dag voor de operatie geen voedsel meer mogen krijgen. Het nuchter houden is van belang om braken tijdens de narcose te voorkomen. Dit kan gevaarlijk zijn aangezien ze kunnen stikken in hun eigen braaksel. Knaagdieren en konijnen mogen nooit nuchter gehouden voor de operatie! Deze dieren kunnen niet braken en het is gebleken dat het veel veiliger is de darmbewegingen op gang te houden.

5. Breng uw hond aangelijnd en met een goede halsband. Katten, konijnen en knaagdieren kunnen het beste in een goede kooi of bak gebracht worden.