Koeien weer naar buiten.

30 maart, 2016

Ook bij de familie de Vries in Wirdum gaan de koeien naar buiten, en wel aanstaande zaterdag:

Beste buurtgenoten,

Ook dit jaar komt het moment eraan dat onze koeien voor het eerst de wei ingaan: een bijzonder moment voor de koe, maar ook voor u en ons. Vorig jaar waren een heel aantal van u getuige van deze bijzondere gebeurtenis. Met elkaar hebben we genoten van onze koeien en de natuur!
Wij gaan weer aan de slag met de nodige voorbereidingen zoals het controleren van de draden langs de weide waar de koeien naar toe gaan, het controleren van het pad naar de weide op obstakels zoals stenen, gladde stukken etc., de koppel koeien goed controleren zodat de juiste koeien naar buiten gaan en niet zij die binnen afzienbare tijd zullen afkalven. Kortom de bekende, maar leuke bezigheden die ons te doen staan voor de allereerste weidegang werkelijkheid wordt. De beloning krijgen wij (en u, als u komt kijken) als we zien hoe de eerste koe voorzichtig zoekend het pad oploopt dat naar de weide voert en met welke gretigheid ze de buitenlucht begroet. En voor je het weet hebben ook haar stalgenoten door dat het vandaag weer een feestdag wordt.
 
U bent van harte uitgenodigd om dit feest mee te maken,
a.s. zaterdag (2 april) rond 11 uur hopen wij onze koeien de weide in te laten.
 
Komt u gerust naar onze boerderij en zoek een plaatsje op het perceel voor de deur van de stal. Dit hebben wij afgezet, zodat u de koeien kunt zien, zonder dat de koeien bij u kunnen komen. Gaat u vooral NIET op het betonpad tussen de landerijen staan, vanwege het risico dat onze koeien toch wat te enthousiast zouden worden en het pad oversteken.
 
De koeien, onze kinderen en wij zelf hopen er om 11 uur klaar voor te zijn en we vinden het fijn als u een kijkje komt nemen.
 
Deze uitnodiging is bedoelt voor iedereen , dus stuur hem maar door aan uw kennissen, bekenden en familie!
 
Arjan en Lize de Vries
Eekwerderweg 1
Wirdum