Workshop Jongveeopfok

2 december, 2016

Jongveeopfok betekent twee jaar lang investeren zonder directe opbrengsten. Wij zijn ons hierin gaan verdiepen met als streven een bijdrage te leveren aan minder kalversterfte, meer groei en goede diergezondheid. Siert-Jan Boersema en Jos de Boer zijn daarom opgeleid tot JongveeCoach. Middels workshops zetten zijn hun kennis in voor optimale jongveeopfok.

Deze workshop bestaat uit twee cursusmiddagen met drie maanden tussentijd. Tussen deelnemers binnen de studiegroep vindt er een groeiwedstrijd plaats, met als doel om tijdens de tweede cursusmiddag de resultaten te vergelijken en te leren van elkaar. De titel "Jongveeopfokker van het Jaar" en een mooie wisseltrofee zijn voor diegene die zijn of haar jongvee het beste laat groeien.
Vanuit de praktjk regelen we dat er vijf kalfjes met drie maanden tussentijd worden gewogen door studenten. Zo krijgt iedere deelnemer eenvoudig en goed een beeld van de groei in de belangrijke beginfase van de opfok.

De wokshops worden gegeven op een gastbedrijf en duren van 13:00 uur tot 16:00 uur. Neem voor meer informatie contact op met de praktijk of je bedrijfseigen dierenarts.