Trimsalon

Diergezondheidscentrum Van Stad tot Wad is voorzien van een volledig ingerichte trimsalon. Twee ervaren trimmers, Cindy Sinnema en Aleida Hemssems zorgen ervoor dat uw hond of kat weer klitvrij, schoon en netjes de deur uit gaat. De hond zal zich na een trimbeurt prettiger voelen als hij is verlost van alle ongemakkelijke klitten en overtollig haar.

Elke hond is van harte welkom in de trimsalon. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals knippen, scheren of plukken. Niet alleen langharige of ruwharige honden hebben baat bij een bezoek aan de trimsalon, maar ook kortharige rassen zijn goed te behandelen tegen overmatige verharing. Uiteraard is de hond ook welkom voor enkel een was- en droogbeurt.

Vanaf het moment dat een pup volledig is gevaccineerd kan al een puppytrim gegeven worden. Zo krijgt de pup de gelegenheid om op een positieve manier te wennen aan de trimsalon.

De duur van een behandeling is afhankelijk van het ras, het gedrag op de trimtafel en de vachtverzorging thuis. Meestal kan men uitgaan van anderhalf tot twee uur voor kleine en middelgrote honden tot soms wel vier uren voor een grote.

Een behandeling in de trimsalon ziet er als volgt uit:

Wassen en drogen van de vacht.
Trimmen en knippen van de vacht.
Knippen van de nagels.
Haren uit de oren verwijderen.
Zo nodig behandelen tegen vlooien of teken.
Uw huisdier wordt in de trimsalon altijd deskundig en liefdevol behandeld in een rustige, modern uitgeruste en hygiënische ruimte.

Het bezoeken van onze trimsalon die gevestigd is in een diergezondheidscentrum kent verschillende voordelen. Zo kan een behandeling aan de dierenarts gecombineerd worden met een trimbeurt. Ook zijn er voor een hond met medische problemen altijd deskundige artsen in de buurt en bestaat zelfs de mogelijkheid een zeer angstige hond onder verdoving te laten trimmen.