Gebit: maand van het gebit in februari

Gratis gebitscontrole bij hond en kat bij Van Stad tot Wad dierenartsen

Heeft u last van de stank uit de bek van uw hond of kat? Misschien is er iets aan de hand met het gebit. Gebitsproblemen komen steeds vaker voor bij hond en kat. 80% van de dieren boven de vijf jaar heeft zelfs ernstige problemen! Wat velen niet weten is dat deze problemen makkelijk te verminderen of zelfs te voorkomen zijn. Van Stad tot Wad dierenartsen vindt het haar taak om eigenaren hier bewust van te maken en te helpen. Daarom kunt u in de maand februari een afspraak bij de assistente maken voor een gratis gebitscontrole.

Gebitsverzorging voor honden en katten is erg belangrijk. Waarom? Tandplak en tandsteen kunnen serieuze problemen met het gebit van uw hond of kat veroorzaken, zoals tandvleesonstekingen. Dit veroorzaakt pijn, problemen met kauwen en stank uit de bek. 

Vaak kunt u als eigenaar zelf al veel doen om dit te voorkomen, zelfs bij pups en kittens!

De assistente bekijkt het gebit en tandvlees van uw hond of kat, en kan u informeren over gebitsverzorging om gebitsproblemen te voorkomen. U kunt voor deze gratis gebitscontrole online of telefonisch een afspraak maken.