Assistentenconsult

Wie een ziek dier heeft, belt de dierenarts. Maar wat als het om relatief kleine dingen gaat? Dan is een klein beetje deskundige hulp best welkom, maar is het niet per se nodig om een dierenarts te consulteren. Om in die behoefte te voorzien kent Van Stad tot Wad dierenartsen het assistentenconsult.

Niet alleen bij de dierenartsen, maar ook bij de assistentes zit veel deskundigheid. Door het instellen van een assistentenconsult worden hun expertise en knowhow beter ingezet. Dat is niet alleen voor de assistentes zelf plezierig, omdat hun werk daarvan inhoudelijk interessanter wordt, maar ook voor eigenaren is het soms praktisch én goedkoper. Praktisch omdat er daardoor een uitbreiding is van het aantal momenten waarop men terecht kan. En goedkoper, omdat de kleine dingen door de assistenten voor een kleinere prijs gedaan kunnen worden, meestal voor minder dan tien euro en soms zelfs gratis.

Waarvoor kan men bij de assistentes terecht?

Soms gaat het om heel praktische dingen, zoals het verwijderen van klitten of teken, het plaatsen van een chip, het knippen van nagels, het toedienen van worm- of vlomiddelen of een akelig klusje als het uitdrukken van de anaalklieren. Niet alle dieren werken in zo’n geval even gemakkelijk en goed mee. Het kan dan prettig zijn om daar hulp bij te krijgen. Ook houden de assistentes zich bezig met het uitvoeren van jonge honden-controles en gewichtscontroles en advisering hierover, gebitscontroles en het zalven van oren. Sinds eind 2014 zijn een aantal van onze assistentes gediplomeerd diabetesconsulent, en begeleiden de diabetespatienten binnen onze praktijk. Het spreekt vanzelf dat er altijd ruggespraak mogelijk is met een dierenarts. Overigens moet voor een behandeling door één van de assistentes, net zoals bij de dierenartsen, wel een afspraak gemaakt worden. Dit kan online, via de knop "afspraak maken", of telefonisch bij uw eigen locatie. Door de ruime openingstijden is dat snel en goed te regelen.

Het assistentenconsult: ‘Omdat uw huisdier de allerbeste zorg verdient'!