Medical Pet Shirts

Medical Pet Shirts zijn ontworpen voor honden, katten en konijnen ter bescherming van de huid of een operatiewond. Een groot voordeel hiervan is dat uw huisdier geen vervelende kraag/kap meer om hoeft.

Door de goede pasvorm en de dubbele stof aan de buikzijde kan het shirt toegepast worden bij huidziekten, loopsheid, schijndracht, incontinentie en uiteraard na een operatie.

Even een aantal voordelen per toepassing op een rijtje:

Na een operatie
- Het Medical Pet Shirt zorgt voor minder stress, angst en onzekerheid na een operatie ten opzichte van de kraag of kap.
- De hond of kat kan moeilijk bij de wond komen.
- Doordat het Medical Pet Shirt niet strak om de buik zit kan er voldoende lucht bij de wond komen. De wond blijft hierdoor droog.
- Het medical Pet Shirt is aan de binnenkant van de buikzijde lichtblauw waardoor controle op wondvocht kan plaatsvinden.
- Bij veel wondvocht kan een inlegkruisje aan de binnenzijde van het shirt of tussen de dubbele laag bij de buik worden aangebracht.
- Tijdens de narcose daalt de temperatuur van de hond of kat. Voor de operatie wordt deze ook vaak geschoren. Het Medical Pet Shirt houdt de hond of kat na de operatie op temperatuur.

Bij huidziekten
Bij huidziekten, waarbij bescherming noodzakelijk is, beperkt het shirt verwondingen aan de huid door openkrabben of bijten.

Bij loopsheid en incontinentie
Met het Medical Pet Shirt is er minder kans op bloed- of urinevlekken in huis.
In tegenstelling tot de broekjes, kan de hond of kat het Medical Pet Shirt moeilijk uittrekken. Een stuk hygiënischer voor de baas en zijn huisdier!

Bij schijndracht
Bij schijndracht treedt vaak zwelling van de melkklieren op door afgifte van een bepaald hormoon (prolactine). De vrijstelling van dit hormoon wordt in stand gehouden door het likken van de teef aan de eigen melkklieren/tepels (kunstmatige zuigreflex van de pups). Door het dragen van het Medical Pet Shirt kan dit overmatige likgedrag gestopt worden waardoor de schijndracht sneller stopt.