Vachtverzorgingstips tijdens de zomer

Vooral in de zomer is het erg belangrijk om de vacht van je hond in goede conditie te houden. De vacht werkt isolerend tegen de hitte, net zoals het in de winter isoleert tegen kou. Niet het haar zelf, maar de luchtlaag die wordt vastgehouden in de vacht geeft de isolerende werking. Hierdoor kan je hond zijn temperatuur constant houden, ook als het erg warm is buiten.
Als de vacht vol met klitten of vuil zit, dan werkt deze isolerende laag niet en zal je hond het in de zomer erg warm krijgen.

Het zelf scheren van je dubbelvachtige hond (labrador, golden retriever, husky, keeshond, etc.) helpt níét om hem koel te houden.
Niet alleen verwijder je dan de isolerende laag waardoor ze juist méér last hebben van de warmte. Ook bestaat er kans dat je de vacht blijvend schade toebrengt door het scheren!

Als je je hond voor de zomermaanden in een kort model laat trimmen, zorg dan wel dat er voldoende bescherming is tegen de zon. Laat je hond niet te lang buiten lopen of spelen wanneer er geen schaduw is. Honden kunnen net als mensen zonnebrand oplopen!

Je kunt je hond tussen trimbeurten zelf ook wassen, gebruik hiervoor een goede hondenshampoo. Deze is verkrijgbaar bij  de trimsalon of dierenartsenpraktijk. Er is een breed assortiment verkrijgbaar, voor iedere vacht is er een geschikte shampoo.