Verzekeren

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. En het zijn vaak dit soort kleine ongelukjes die onverwacht hoge medische kosten met zich meebrengen. Denk maar aan een gebroken poot of een grote bijtwond. Dergelijke behandelingen zijn langdurig, arbeidsintensief en er is vaak duur materiaal nodig waardoor de osten snel kunnen stijgen.

Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk een ongevallen- en ziektekostenverzekering af te sluiten. Uit ervaring kunnen wij aangeven dat Proteq Dier & Zorg en Petplan betrouwbare verzekeraars zijn, maar de verzekeringsmarkt verandert voortdurend, waardoor het goed is u breed te oriënteren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de betreffende sites.

Indien u kiest voor het afsluiten van een verzekering denk er dan om dat de maandelijkse premie veel lager is wanneer u uw dier op jonge leeftijd verzekert.
Een aantal aandoeningen, zoals heupdysplasie (HD), wordt door de meeste verzekeraars niet vergoed. Ook worden sommige aandoeningen bij bepaalde rassen uitgesloten. Lees dus zorgvuldig de polisvoorwaarden van de verzekeraar door.