DGC Groningen 050 - 541 60 70
Locatie Loppersum 0596 - 51 82 22
Locatie Uithuizen 0595 - 43 42 55
Locatie Bedum 050 - 301 42 60

Per 1 juli 2021 wijzigen onze openingstijden voor Diergezondheidscentrum Groningen. Kijk op onze home pagina voor meer informatie.

Dier en Zorg Plan

Met goede zorg een leven lang gezond

Aanmelden voor het Dier en Zorg Plan vanaf 1 oktober 2021

In het Dier en Zorg Plan staat de gezondheid van je huisdier centraal. Door je hond en/of kat goede preventieve zorg te bieden voorkom je dat ze ziek worden. Je houdt parasieten buiten de deur, beschermt je huisdier tegen besmettelijke dierziekten en door de gezondheidscontroles bespaar je niet alleen geld maar mogelijk ook leed bij je huisdier. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Met een vast bedrag per maand is je huisdier verzekerd van de beste preventieve zorg en daarnaast bespaar je ook nog eens veel geld op dierenartskosten.

Met het Dier en Zorg Plan word je volledig ontzorgd. De automatische herinneringen zorgen ervoor dat je huisdier op het juiste moment de beste preventieve zorg krijgt.

Bespaar op de vaste dierenartskosten

Met het Dier en Zorg Plan Basis pakket heb je recht op:

 • Gezondheidscontrole door je dierenarts​ 
  Om de gezondheid van je huisdier goed in de gaten te houden wordt je huisdier twee keer per jaar onderzocht door de dierenarts. De dierenarts voert een algemeen lichamelijk onderzoek uit. Dit onderzoek bestaat onder andere uit het controleren van het gebit, ogen, oren, vacht en op ectoparasieten zoals vlooien en/of mijten. Tijdens één van de gezondheidscontroles zal de dierenarts, indien gewenst, de jaarlijkse vaccinatie en eventuele aanvullende vaccinaties toedienen zodat je huisdier weer een jaar beschermd is tegen gevaarlijke ziekten!
 • Jaarlijkse basisvaccinatie  
  Een keer per jaar wordt tijdens één van de gezondheidscontroles de gewenste vaccinatie toegediend. Het is belangrijk om je huisdier tegen levensbedreigende ziekten te beschermen. Ieder jaar krijgt je hond de kleine cocktail, een vaccinatie tegen de ziekte van Weil en iedere drie jaar de grote cocktail, tegen de ziekte van Weil en DHP (Distemper, Hepatitis en Parvo) en besmettelijke hondenhoest (kennelhoest). Katten worden jaarlijks gevaccineerd tegen niesziekte, en eens per drie jaar tegen niesziekte én kattenziekte.
 • Ontwormen 
  Ontworming doen we op maat! De richtlijn is 4 keer per abonnementsjaar, afhankelijk van het individuele huisdier. De frequentie kan dan ook variëren.
  Hiervoor worden de ESCCAP-normen gehanteerd. De producten voor de ontworming worden door uw dierenkliniek bepaald. Voor meer informatie, neem contact op met de dierenkliniek.
 • Vlooien- en/of tekenbehandeling
  Preventief handelen tegen vlooien en teken is uiterst belangrijk. Vlooien en teken kunnen bijvoorbeeld huidproblemen bij je huisdier veroorzaken en ziekten verspreiden. Je dierenarts adviseert je graag welk product je het beste kunt gebruiken. De frequentie van deze behandelingen is afhankelijk van de gebruikte producten. De producten worden per individueel huisdier beschikbaar gesteld voor één abonnementsjaar.
 • Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 • Preventief bloedonderzoek 
  Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. 
 • Preventief urineonderzoek
  Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van uw huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden.
 • Geselecteerde voeding
  De beste voeding voor een aantrekkelijke prijs. Met het Dier en Zorg Plan krijgt u korting op geselecteerde voeding. Deze korting wordt berekend over het aankoopbedrag van de geselecteerde voeding die uw dierenkliniek aanbiedt. De korting heeft betrekking op zowel onderhoudsvoeding als specifieke dieetvoeding.
 • Afspraak met paraveterinair (dierenartsassistent)
  Voor een aantal preventieve behandelingen word je geholpen door de paraveterinair van de dierenkliniek. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden in de kliniek.
  Er geldt geen maximale frequentie voor de afspraken bij een paraveterinair.

  Tijdens deze afspraak zullen onder andere, indien gewenst, onderstaande preventieve handelingen uitgevoerd worden:
  - Nagels knippen
  - Gebitscontrole
  - Voedingsadvies
  - Overig: Tijdens de afspraak bij de paraveterinair kunnen overige preventieve onderwerpen besproken en/of uitgevoerd worden.

Liever het Dier en Zorg Plan Plus pakket?

Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijg je naast de genoemde behandelingen extra kortingen aangeboden, zoals:

 • Aanvullende vaccinaties 
  Met het Dier en Zorg Plan Plus pakket krijg je korting op verschillende aanvullende vaccinaties zoals Bordetella bronchiseptica en/of hondsdolheid (rabiës). Deze aanvullende vaccinaties beschermen je huisdier extra tegen gevaarlijke ziekten, bijvoorbeeld als je huisdier naar een pension of het buitenland gaat. 
 • Gebitsreiniging
  De gebitsreiniging wordt eenmaal per abonnementsjaar aangeboden. Niet inbegrepen zijn de met gebitsreiniging verband houdende kosten van narcose, eventuele extracties, röntgenfoto’s en medicatie.
 • Preventief urineonderzoek
  Bij het urineonderzoek wordt gekeken naar het soortelijk gewicht, eiwit, glucose, zuurgraad en naar het sediment in de urine van je huisdier. Door dit onderzoek kan een infectie, blaasgruis en/of suikerziekte in een vroeg stadium ontdekt worden.
 • Preventief bloedonderzoek 
  Bij het bloedonderzoek kunnen afwijkingen, zoals bijvoorbeeld nier- en leveraandoeningen, tijdig worden gesignaleerd. 
 • Bloeddrukmeting
  Bij een bloeddrukmeting wordt er gemeten of een kat een te lage, normale of een te hoge bloeddruk heeft. Frequentie afhankelijk van individueel huisdier.
 • Wormenonderzoek
  Met een wormenonderzoek kan er getest worden op darmparasieten; haakworm, spoelworm, zweepworm en giardia. Hierdoor kan de dierenkliniek een antiparasitica advies op maat geven.

Het Dier en Zorg Plan is geen verzekering

Het Dier en Zorg Plan biedt de beste preventieve zorg. Alle curatieve zorg maakt geen deel uit van het Dier en Zorg Plan. Onder curatieve zorg wordt verstaan: zorg die een genezende werking beoogt. Voor curatieve zorg biedt een dierenverzekering de uitkomst. Neem contact op met de dierenkliniek voor meer informatie.

Maandelijkse abonnementskosten

 • Kat Basis - €13,50

 • Hond Basis - €15,95

 • Kat Plus - €23,50

 • Hond Plus - €25,95

Aanmelden voor het Dier en Zorg plan kan vanaf 1 oktober 2021