Kinderboerderij

Wij begeleiden diverse kinderboerderijen in Groningen. We leveren daar diergeneeskundige zorg aan schapen, geiten, runderen en varkens. Voor kleine huisdieren zoals knaagdieren en vogels op kinderboerderijen werken we samen met onze collega’s van afdeling gezelschapsdieren, bij ons op de praktijk.

Voor kinderboerderijen is het erg belangrijk om oog te hebben voor ziektes die overgebracht kunnen worden op mensen. Dit noemen we zoönosen. Enkele zoönosen zijn Q-koorts bij schapen en geiten en Vlekziekte bij varkens.

Om bij kinderboerderijen de risico’s op dit gebied in te kunnen schatten kan in samenwerking met de dierenarts een zoönosechecklist van de GD (Gezondheidsdienst voor Dieren) worden opgesteld. Op basis van deze checklist worden adviezen gegeven om de kans op een zoönose te verkleinen.
daarnaast kunnen de dieren diverse vaccinaties toegediend krijgen om te voorkomen dat ze ziek worden en andere dieren of mensen infecteren.

Zowel op individueel als op koppelniveau begeleiden we kinderboerderijen en particulieren met hobbymatig gehouden vee. Je kunt ons inschakelen voor behandeling van een ziek dier, maar we denken ook graag met je mee hoe je ziektes kunt voorkomen. Bijvoorbeeld door het uitvoeren van mest,- en of bloedonderzoek of door het geven van vaccinaties. Ons uitgangspunt is altijd om de dieren gezond te houden!

Terug naar Informatie
Ga naar Voeding